c-topp

Hittat och delat #1 – Bloggtips, Ljudklipp, Optimera WP, Android mm

Jag surfar runt en hel del varje dag. Många gånger stöter jag på länkar som är intressanta men som jag ändå inte skriver något om. Oftast för att jag helt enkelt inte orkar skriva ett eget inlägg om det. Med start idag tänker jag börja dela med mig av sånt här i en kort och sammanfattad form. Målet är att göra det så ofta jag hinner.

Idag har jag hittat detta på nätet

8 Element din blogg bör ha – Om du har eller tänker göra en blogg finns det några grundläggande saker att tänka på. Exempelvis bör du ha ett RSS-flöde, en bra header, funktioner för kommentarer och möjligheter att dela ditt inlägg vidare till andra sociala nätverk.

Letar du efter små ljudklipp eller ljudeffekter är FindSounds en bra start. Det här är en sökmotor som uppges hålla koll på över in miljon ljud.

Upptäck kopplingar mellan olika websiter eller sökord – En cool grafisk applikation skriven i Java som ritar upp noder med anknytningar till varandra. Testa att söka på din blogg eller ditt namn och se själv.

Fakta om fisar – Ja du läste rätt. En ganska ful website som berättar om allt från vad gasen består av till hur mycket en person producerar per dag.

Mät och förbättra laddningstiderna för din wordpress-blogg – En rad tips på svenska om hur du optimerar din installation av wordpress. Framförallt handlar inlägget om W3 Total Cache, ett plugin för WP som jag själv testar just nu.

En samling mjukvara som är löjligt små i storlek – Tinyapps listar väldigt små applikationer. Vad sägs tex om en klient för epost på 16kb? Främst för Windows men det finns även godbitar till Os X.

En lista på bra appar för Android – Sundhult, en person jag följer på Twitter har sammanställt en lista på de appar han har. Komplett med korta beskrivningar på svenska och QR-koder för direkt hämtning till din telefon.

, , , , ,

2 Responses to Hittat och delat #1 – Bloggtips, Ljudklipp, Optimera WP, Android mm

 1. Gamblpeputti 2010/10/27 at 20:16 #

  Tack för ”mät och förbättra…” länken, men nu blir man väl sittandes halva natten och optimerar sidan :)
  Har inaktiverat alla pluggar och kollar vilka det är som anropar alla javascript och stilmallar. Det finns en hel del att vinna.

  Att sluta använda plugins som använder prototype.js vinner man mycket på.

  • Arwengrim 2010/10/28 at 7:41 #

   Jag tycker generellt W3 Total Cache ger bättre resultat än WP Super Cache. Dock kräver det en hel del pill. I Minifydelen gjorde jag så att jag började med att kombinera två jquery, när det funkade la jag till ett efter ett tills det small. Bort med det som inte funkade och tillslut var ganska många kombinerade. CSS:erna var det mindre bekymmer med.
   Ett problem jag upptäckt är att de dynamiska delarna också blir cacheade. Tex de där ”Kanske du också gillar” som är strax innan kommentarerna. Det finns vägar att ställa in så vissa delar inte cachas men jag har inte riktigt fått till det. Än.

Kommentera