c-topp

15 verktyg för att testa din websida

Det är mycket att tänka på när du ska skapa en ny sida. Först och främst brukar åtminstone jag själv kolla designen och att den ser ok ut. Jag sitter och gör allt med FireFox och allting flyter på som jag tänkt. Ett par timmar senare startar jag Internet Explorer och får upp feljusterade element och elände precis överallt. Några veckor senare kommer ett mail från en vänlig själ som påpekar att en länk är bruten.

tillganglighet_arwengrim

Arwengrim.se testad med tillgänglighetsverktyget Wave. Det ser inte direkt bra ut…

Känner du igen dig? Lyckligtvis finns många verktyg som kan hjälpa dig att kolla det mesta vad gäller din sida och dess design. Graphicrating har listat 15 verktyg som kan hjälpa dig med det mesta. Här hittar du allt från möjligheten att kolla hur väl du följer standards till att kontrollera hur din design ser ut i olika browsers, utan att behöva ha dem installerade. Du kan även kontrollera tillgänglighet vilket är otroligt viktigt för att erbjuda människor med olika funktionshinder att kunna navigera på din sida. Missa inte mitt inlägg om ViewLikeus, ett verktyg där du snabbt och enkelt kan se hur din site ser ut i olika upplösningar.

Min nuvarande design har en hel bunt fel, bl.a. är tillgängligheten inte alls bra. Hoppas min nya design löser flera av problemen :)

Bloggar.se om: , , , , , , , , intressant?

, , , ,

No comments yet.

Kommentera