c-topp

Facebook Lite minskar bruset

För nästan två månader sedan meddelade Facebook att de avsåg släppa en nedbantad version. Flera skrev då om nyheten. Under tidens gång har fler och fler länder fått tillgång till FB lite. Häromdagen var det dags för oss.

Använder du ofta Facebook via webben är lite kanske intressant för dig, som du ser på skärmdumparna nedan är massor av onödig information bortskalad. All den här onödiga informationen brukar kallas brus, FB Lite är i princip brusfri. Du ser dina vänners statusuppdateringar och i princip inget mer.

Original Facebook

facebook_normal

Facebook Lite

facebook_lite

Brus be gone!

Borta är alla förfrågningar om diverse applikationer. Det finns inga direkta kopplingar till applikationer överhuvudtaget. Ofta kan det vara ganska skönt. Istället för en röd flagga som markerar allting dyker en rad upp längst ned som talar om det viktigaste. Betydligt mindre stressfaktor enligt mig.

Det enda jag saknar med Faceook Lite just nu är att en funktion för att posta länkar saknas. I övrigt är det en relativt brusfri och behaglig miljö mot det Facebook vi är vana vid. Du kan testa Facebook Lite här. Du kanske inte alls gillar det men då har du åtminstone provat en gång!

Bloggar.se om: , , , , intressant?

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Godisgris.se » Blog Archive » Lite facebook - 2009/10/09

    […] detta inlägg om facebook lite på […]

Kommentera