c-topp

Vem bestämmer över ditt Twittrande?

Twitter – kommunikation för alla

Twitter är ett ganska enkelt och vanebildande system.. För dig som är obekant med fenomenet följer här en snabbkurs:

Du kan följa vem du vill (förutom några enstaka som har låst sina profiler). När du följer en person, ett företag eller något annat får du också tillgång till information vederbörande skriver på Twitter. Vem som helst kan följa dig och dina uppdateringar.

Det fiffiga är att du kan alltså bli följd av någon som ser ditt twittrande och samtidigt kan du välja att inte följa tillbaka. Jag har tidigare skrivit ett litet inlägg om hur jag gör när jag väljer att följa eller inte på twitter.

Vem sätter spelreglerna på twitter?

Inte helt sällan försöker andra berätta hur du ska använda Twitter. Vissa tycker du enbart ska posta länkar, andra tycker du ska skriva personligt och inget annat. Lyssna inte på det här. Skriv vad du tycker, vill och känner. Du sätter dina spelregler och så länge de håller sig inom Twitters användarpolicy är det helt ok. Vill du inte se en viss typ av tweets? Sluta följa personer som gör dem. Svårare än så är det faktiskt inte. [click to unfollow]

Jag vill läsa ditt twittrande

Twitter är för mig så otroligt spännande just pga. den mix av människor jag följer. Några autolänkar sina nya bloggposter och inget annat medan andra bara skriver roliga kommentarer. För mig är alla jag följer intressanta och om jag gnäller på hur du skriver dina tweets, sparka mig på knäskålen. Svaret på rubrikens fråga, om du inte redan förstått det, är du.

Vill du följa mig på Twitter hittar du mig som @ArwenSe.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Styrs ditt twittrande av andras synpunkter? — arwengrim -- Topsy.com - 2009/10/07

    […] This post was mentioned on Twitter by Patrik Arwengrim. Patrik Arwengrim said: Vem bestämmer över ditt twittrande? http://bit.ly/1al3NC #svpt #svblogg @max_tweets 😉 […]

Kommentera