c-topp

Foursquare nu för hela jorden

Berätta var du är och tjäna poäng

Foursquare är en sorts lokaliseringstjänst där man kan tala om att man är på en viss plats med hjälp av sin mobiltelefon. Konceptet har funnits ganska länge och främst har de här tjänsterna använts för att meddela sina vänner var man befinner sig.

Gowalla och Foursquare tar det här lite längre. Har du en iPhone är det inte helt omöjligt att du stött på eller kanske också använder Gowalla redan. Du som använder Twitter kanske också sett några vänner härja land och rike runt med Gowalla. Foursquare är lite mer intressant för mig eftersom det också har en renodlat app för Android.

Det som gör de här tjänsterna lite roligare är att man kan tjäna poäng och utmärkelser genom att checka in på olika platser. Checkar du in tillsammans med andra vänner som också använder Foursquare har du möjlighet till ännu fler utmärkelser.

Nu kan alla använda Foursquare

Tidigare var Foursquare begränsat till ett visst antal utvalda platser eller städer. Idag har de öppnat upp för vem som helst, var som helst att använda tjänsten. Använder du det helt själv blir det givetvis ganska tråkigt men är ni några vänner som tävlar med eller mot varandra blir det genast mer intressant.

Testa gärna Foursquare själv. Antingen för iPhone eller för Android. Har du Android kan du dessutom använda Barcode Scanner på bilden nedan:

Bloggar.se om: , , , , , intressant?

intressant?

, , , ,

No comments yet.

Kommentera