c-topp

Hitta nya webbsidor med StumbleUpon

Det var länge sedan jag skrev om social media utöver Facebook och Twitter. Det finns givetvis andra intressanta nätverk och ett par av dem tycker jag är extra roliga. Idag tänkte jag berätta lite kort om StumbleUpon. Du som följer bloggen vet att jag redan skrivit om StumbleUpon tidigare men då till Android.

Hitta enkelt artiklar som intresserar dig

StumbleUpon är en smart tjänst som kortfattat låter dig hitta artiklar om sånt du tycker är intressant. Det första du behöver göra är att registrera dig och välja ämnen du är intresserad av. Självklart är det helt gratis.

När du är klar är det bara att börja snubbla fram bland webbsidor och artiklar. Du kan välja om du vill se något från alla dina intressen, enbart fotografier/bilder, videoklipp, nyheter eller webbplatser. Dessutom kan du filtrera och enbart se innehåll från ett enda av dina ämnen.

Markera och dela vad du gillar

StumbleUpon’s primära syfte är att slumpa fram material inom ramarna för vad du gillar. Du kan för varje förslag antingen ge tumme upp eller tumme ner. Se till att lägga den korta tiden ett klick tar på att göra just detta. Dels lär sig systemet vad du gillar samt ogillar och kan därmed presentera allt bättre innehåll för just dig.

Dessutom bidrar du i det sociala nätverket till att berätta för andra vad som är bra och dåligt. Sist men inte minst sparas allt du ger tummen upp som en sorts favoriter under din profil. Ett enkelt sätt att bokmärka något bra. Du kan också bädda in en widget med dina senaste favoriter på din blogg, om du vill.

Givetvis finns också möjlighet att dela länkarna vidare utanför StumbleUpon till exempelvis Facebook och Twitter.

Använd tillägg för smidigare hantering

Genom att installera ett tillägg i din browser kommer du åt StumbleUpon’s funktionalitet ännu enklare och du behöver inte ens besöka deras sida.

StumbleUpon tillägg för Chrome och Firefox.

StumbleUpon mobilt

I skrivande stund finns StumbleUpon till följande mobila enheter:

StumbleUpon Android (se hur du enkelt installerar appar till Android från datorn via Appbrain)

StumbleUpon iPhone

StumbleUpon iPad

Du kan även besöka StumbleUpon via respektive enhet för att den vägen få förslag om att hämta appen den vägen.

Upptäckarglädje!

Själv gillar jag StumbleUpon väldigt mycket. Varje gång jag är lite uttråkad och vill hitta något nytt att läsa om levererar dom. Oavsett om jag sitter med datorn eller med min HTC Desire. Många av mina inlägg baserar sig på upptäckter gjorda med Stumble. Jag rekommenderar absolut ett vidare besök till StumbleUpon.

Här hittar du min profil på Stumble.

Bloggar.se om: , , , , , , , intressant?

, , , , , ,

2 Responses to Hitta nya webbsidor med StumbleUpon

  1. Stefan Nilsson 2011/05/07 at 21:44 #

    Själv slutade jag använda StumbleUpon i samband med att mitt engelska bloggande lades på is. Upptäckte dock precis att 9222 konton står registrerade i Sverige. Frågan är hur många av dessa som är äkta, aktiva och om det är meningsfullt att lägga till sina svenska inlägg? Försöker nämligen hitta nya källor till besökare men det känns som att jag bara går omkring i gamla banor.

    • Patrik Arwengrim 2011/05/08 at 1:12 #

      Jag tror inte det är någon större mening med att försöka driva svensk trafik med StumbleUpon. Själv använder jag det enbart som ett utmärkt verktyg för att hitta webbplatser jag förmodligen aldrig hade hittat annars.

Kommentera