c-topp

Woopid: Lär dig teknik genom videoklipp

Inte helt sällan fastnar man vid det tekniska när något som ska göras. I regel kan du hitta lösningarna genom att googla, på youtube eller via något blogginlägg. Ofta är det mest givande om en instruktion spelas upp i form av ett videoklipp. Då kan du enkelt se precis var du ska klicka och i vilken ordning.

woopid

Woopid är en relativt ny site som innehåller många videotutorials. För att ha nytta av Woopid behöver du hyggliga kunskaper i engelska. Jag tror själv det är en site at hålla koll på i framtiden. Redan idag finns tutorials för photoshop, windows, leopard, officepaketet och mycket mer.

Det som skiljer Woopid från exempelvis youtube är att du enbart hittar instruktionsvideos här. Det blir därför ofta lättare att hitta dem. Kan du inte hitta en viss instruktion är det möjligt att efterlysa den och hoppas på att någon annan användare ställer upp.

Jag tror Woopid är här för att stanna. När får vi se en motsvarighet med videos enbart på svenska?

Bloggar.se om: , , , , , , , , , intressant?

, , , , ,

One Response to Woopid: Lär dig teknik genom videoklipp

  1. Eric Ceder 2009/10/27 at 15:34 #

    Intressant helt klart värt en kik. Hoppas de får upp lite sköna turtorials om bra android-appar. Market som det är idag är ju ganska värdelöst, när man inte kan se vare sig screenshots eller få en bra inblick i vad appen egentligen gör…

Kommentera