c-topp

Snabba skärmdumpar med Chrome och Awesome Screenshot

Skärmdumpar är ett ständigt återkommande ämne. Det finns mängder av mjukvara att använda och de flesta varianter gör sitt jobb: Tar en bild av skärmen för vidare bearbetning. Om du använder Google Chrome och vill ha ett kraftfullt tillägg som tar skärmdumpar från browsern ska du ta en titt på Awesome Screenshot.

När tillägget är installerat får du en ny knapp bland dina andra tillägg. Ett klick ger dig tre val:

Ta screenshot på det du ser i browsern, markera en del eller hela sidan (vilket inkluderar allt du inte ser i både höjd- och sidled).

Du kan även i efterhand beskära ditt screenshot precis som du vill. Det är också möjligt att lägga till egen text, rita symboler, stryka under och några andra användbara funktioner. I exemplet ovan vill jag endast ha det söta lilla monstret.

När du är nöjd med skärmdumpen kan du antingen spara ner den till din hårddisk genom att helt enkelt högerklicka på den och välja ’spara som’. Oftast vill du nog dela bilden med andra på nätet. Då kan det vara enklare att klicka på knappen ’Upload’ till höger.

När bilden laddats upp kan du genom knappar dela den direkt till något av de mer kända nätverken. Det finns även en kopieringsbar direktadress till din skärmdump. Den kan du tex ge till någon du chattar med på Skype eller Msn.

Behöver du ta skärmdumpar och använder Google Chrome bör Awesome Screenshot tillhöra ett av de tillägg du har installerat. Missade du länken finns den längst upp i inlägget.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Anonym - 2010/08/25

    Twitter Trackbacks…

Kommentera