c-topp

Sammanfattning senaste veckorna

Har inte gjort några sammanfattningar alls de senaste veckorna. Ska försöka bättra mig och göra en per vecka. Här följer därför en hel hög med inlägg jag gjort sedan senaste sammanfattningen strax innan jul (jösses vad tiden går fort).

Byt bakgrund och profilbild på Twitter automatiskt – Gillar du twitter och att byta profilbild finns en riktigt bra tjänst för dig här.

Minska storleken på dina foton online – En gratis tjänst som enkelt ändrar storleken på bilder online. Du behöver inte installera något program.

Fjärrstyr datorn med din Android-telefon – Oumbärligt om du precis som mig brukar koppla in datorn till tvn.

Kolla din websida med olika browsers online – Att veta hur en websida ser ut med olika browsers är nästan ett måste om du själv skapar din site. Här hittar du ett utmärkt verktyg som låter dig simulera firefox, ie osv online.

10st tillägg för Google Chrome du inte får missa – Chrome är en riktigt bra browser. Med en bunt tillägg blir den ännu bättre.

Vill du veta vilken font en viss logga använder? – Blivit inspirerad av en logga? Sugen på att ta reda på vilken font som använts? Då är den här siten för dig.

Måla ditt hem online utan färg – Det finns tjänster som låter dig byta färg och tapet i olika rum. Den här tjänsten gör samma sak fast med ett foto på ditt eget rum.

Hitta apps för Android med QR-koder – Ofta är det lättare att hitta apps med datorn än med din Android-telefon. Ett bra hjälpmedel för att sedan hitta appen från datorn till telefonen är Barcode Scanner.

Maila en komplett websida – Vill du maila en ögonblicksbild av en viss site är det här ett utmärkt verktyg för dig.

Foursquare nu för hela jorden – Gillar du geolocation med din mobil? Nu kan Foursquare användas över hela jorden.

Hitta inspiration till din logotype – Ska du göra en logga är det ofta bra att börja med lite inspiration.

Titta på Youtubeklipp samtidigt som en vän – Ibland är det faktiskt bra att tillsammans med en vän se samma videoklipp samtidigt. Även om ni sitter vid olika datorer.

Tio siter för gratis och lagliga mp3 – Vill du vara säker på att inte få Ponten och gänget efter dig när du tankar musik? Här har du tio siter som ger dig laglig och gratis sådan.

Kändisar på Twitter – Två sätt att hitta och följa internationella kändisar på Twitter.

Vad finns på andra sidan jorden? – Tror du att det är Kina? Fel!

Klicka för flash – tillägg Google Chrome – Avundsjuk på hur Safari hanterar flashblock? Nu kan du få samma funktion med Google Chrome.

25 Otroliga bilder på naturen – Naturen är vacker, speciellt som bakgrundsbild på din dator inne i stugvärmen.

Facebook-nyhet: Maila svar på händelser – Nu behöver du inte längre logga in på Facebook för att tex svara på en kommentar. Det går lika bra med maileri.

Gmail nu med högre säkerhet – Google vill att dina mail ska vara ännu säkrare.

Google Earth visar förödelsen på Haiti – En tragisk händelse alla hört talas om, Google visar satellitbilder på hemskheterna.

Jämförelse Foursquare-Gowalla – Vill du börja geolokalisera? Det finns framförallt två tjänster värda namnet just nu men vilken av dem är bäst?

No comments yet.

Kommentera