c-topp

Inaktivera lösenord vid inloggning med Windows 8

Att använda lösenord är normalt ett bra sätt för att ha lite bättre skydd på din dator och innehållet i den. Windows 8 använder som standard krav på lösenord när du ska logga in på datorn. Men ibland är det praktiskt att slippa behöva använda lösenord varje gång du ska använda datorn. I mitt fall har vi en dator ansluten till vår tv. Barnen använder den både för att spela spel med men även till Netflix, SVT Play och annat. Den här datorn behöver inget lösenord. Att inaktivera eller ta bort lösenordet för inloggning med Windows 8 är enkelt och så här gör du:

Avaktivera lösenord windows 8

Börja med att ta fram sökfältet. Om du inte vet hur man får fram det för du muspekaren ner mot det högra hörnet i Windows 8 och klickar på sökfunktionen.

Skriv in ’netplwiz’ enligt bilden ovan. Klicka på applikationen som kommer upp vid sökningen.

Inaktivera lösenordet för Windows 8

I fönstret som kommer upp med användarkonton, klicka på den användare du vill inaktivera lösenordet för enligt (1) på bilden ovan. Avmarkera sen ”Användarnamn och lösenord måste anges för användning av datorn” enligt (2). Klicka på ”Ok”.

Ett nytt fönster kommer upp. Här får du ange samt bekräfta lösenordet för att slutföra inaktiveringen. Klicka till sist på ”OK”.

Testa om det fungerade genom att starta om datorn. Förhoppningsvis slipper du ange lösenord för att logga in.

Inkommande söktermer:

  • ta bort lösenord vid inloggning windows 8
  • netplwiz ta bort lösenord vid inloggning

, ,

No comments yet.

Kommentera