c-topp

Android: Förhindra köp av app med pin-kod

Om du vill förhindra köp av appar på din Android i Google Play är det möjligt att göra detta genom att sätta en pin-kod. Du kan inte förhindra installation av appar som är gratis på det här sättet. Jag rekommenderar att du sätter pin-kod på din Android-telefon om andra än du brukar använda den.

Uppdaterat: Om du letar efter information för hur man raderar sitt konto- eller kreditkort på Google Play har jag skrivit ett inlägg om det också.

I mitt egna fall känns det här tryggt att använda eftersom äldsta grabben mer än gärna trycker runt hejvilt i Play-butiken. Här följer en liten guide hur man gör:

1. Starta Play-butiken

Detta är alltså appen eller programmet du använder för att köpa, hämta och installera andra appar.

Inställningar Play-butiken

Ta fram menyn i Playbutiken. Detta gör du antingen med en fysisk menyknapp eller en virtuell knapp på telefonens skrivbord. Tryck därefter på ’Inställningar’.

Ange pinkod för Play-butiken

Rulla ner tills du på din telefon ser enligt bilden ovan: ’Ange eller ändra PIN-kod’. Tryck där.

Ange pin-kod för att förhindra installation av betalappar

Nu är det bara att ange den pin-kod du vill ha. Obs: Denna pin-kod har inget med telefonen i övrigt att göra. Det är alltså inte telefonens kod för sim-kortet eller låsfunktionen. Du kan med fördel ha en helt annan kod här så kan dina barn låsa upp telefonen men inte installera appar som kostar pengar.

Ange tex en 4-siffrig kod. Tryck därefter ’OK’. När du gjort detta behöver du bekräfta koden.

Nu kan du aktivera pinkod för att förhindra köp av appar

Tryck slutligen på den lilla rutan för ’Använd PIN-kod för köp’.

Nu är allt klart. Testa gärna att du gjort rätt genom att välja en betalapp och försök köp den (har du gjort fel och råkar köpa appen kan du ångra köpet om du gör det inom 15 minuter). Förhoppningsvis kommer telefonen att fråga efter pin-koden du nyss ställde in. Nu går det alltså inte att köpa appar utan den här koden.

Inkommande söktermer:

 • spärra köp i app android
 • spärra google play
 • stänga av köp i appar android
 • köp i appar android
 • spärra köp i app

, , , ,

4 Responses to Android: Förhindra köp av app med pin-kod

 1. Elin 2012/08/12 at 20:56 #

  Hur gör man om man vill radera sina kontokortsnummer-uppgifter helt och hållet, inte handla fler appar. Har köpt en och vill ta bort mina kontokortsuppgifter nu. Hur gör jag???

 2. Per 2013/01/09 at 17:09 #

  Hej,
  spärrar även detta köp inne i appar som i och för sig varit gratis att ladda ner?

Kommentera