c-topp

Så här kan du delta i tävlingar på Facebook anonymt eller riktat

Det finns väldigt många tävlingar på Facebook av olika slag. Många av dem ger intrycket att du ska godkänna en statusuppdatering som berättar för dina vänner att du just deltagit i en tävling. Faktum är att du inte alls behöver visa det om du inte vill. Om du vill vara med i tävlingen men inte vill skylta med att du just deltagit finns ett enkelt sätt att hålla den informationen för dig själv eller kanske enbart riktad till en viss grupp av dina vänner. Eller så behöver du inte skicka ut någon information om att du deltagit över huvud taget.

Undvik att visa att du deltagit i en tävling på Facebook

Om du inte alls vill visa att du varit med i en tävling på Facebook

Ofta, efter att du gjort vad som krävs för själva tävlingen, dyker en ruta upp där du kan visa ditt deltagande i en tävling för dina vänner. Vill du inte det trycker du bara ”Avbryt” eller ”Cancel” och du kommer till någon form av tack för ditt deltagande. Inget har delats ut.

Om du vill visa några att du deltagit

Kanske är det så att du vill visa för några utvalda vänner som du tror är intresserade av samma tävling att du deltagit. Kanske du exempelvis vill att andra i familjen ska delta för att öka familjens chanser att vinna precis som jag gjort i exemplet nedan:

Visa tävling för specifika personer på Facebook

Klicka enligt pilen på bilden ovan på det lilla kugghjulet.

Välj vilka personer du vill tipsa om tävling på Facebook

I fältet ”De här personerna eller listorna:” väljer du ”Specifika personer eller listor…”

Skriv sedan in namnet på den första vän du vill visa ditt meddelande om att du deltagit i en tävling. Klicka på personen när den dyker upp. Skriv nästa persons namn och upprepa proceduren tills du är nöjd.

Klicka därefter på ”Spara ändringar”.

Se vilka du valt för statusuppdateringen till Facebook

Om du för muspekaren över det lilla kugghjulet dyker namnen på de som kommer se statusuppdateringen upp. Nu är det bara att klicka ”Share” eller ”Dela”.

Om du vill kan du använda samma metod för att välja vilka som inte ska se din statusuppdatering.

, ,

No comments yet.

Kommentera