c-topp

Facebook: Så här undviker du att visas i annonser

Facebook är ett företag och en av deras största intäkter är från annonser. Ett företag behöver och måste tjäna pengar för att överleva. Något som många däremot tycker är tvivelaktigt är att själv utgöra reklampelaren för en annons. Vissa tänker på det andra inte: Dina vänners namn syns i samband med reklam på Facebook. Personligen kan jag nog tycka det är ganska bra eftersom jag med stor sannolikhet själv kommer gilla samma företag och produkter som mina vänner.

Ditt namn i sponsrad händelse på Facebook

Det kan handla om sk sponsrade inlägg där din vän gillat ett visst företag på Facebook och pga det syns dennes namn och ett inlägg eller en bild från företaget i samma sammanhang. Emanuel Karlsten skrev igår en artikel om hur hans vänner blivit ofrivilliga reklampelare på Facebook, läs den om du vill veta mer om hans resonemang kring det här och hans känsla att det nog inte är ok. Bilden ovan föreställer en annan känd profil i såna här sammanhang, Joakim Jardenberg och när jag frågade honom om jag fick använda bilden som exempel lät han hälsa: ”Du får gärna berätta att jag för egen del inte har något emot modellen, utan tycker att den är affärsmässigt sund och etiskt ok implementerad.”

Nåväl, det här inlägget är inte i första hand tänkt att ta del i debatten om det är ok eller ej utan snarare visa hur du steg för steg kan ta bort dig själv från att synas i samband med annonser på Facebook:

Ta bort mig från reklam på Facebook!

Börja med att klicka på pilen längst upp till höger och välj därefter ”Kontoinställningar”.

Inställningar annons på Facebook

Klicka på ”Facebook-annonser” som finns längst till vänster.

Redigera inställningar för facebookannonser

Klicka ”Redigera inställningar för sociala annonser”. Här kan du gå direkt till inställningar för Facebook och annonser.

Ställ in annonser på Facebook för ditt namn

I den nedrullningsbara listen väljer du ”Ingen” och avslutar med att klicka på ”Spara ändringar”.

Förhoppningsvis kommer ditt namn inte längre synas i samband med företags annonser.

Inkommande söktermer:

 • ta bort reklam på facebook

, , ,

4 Responses to Facebook: Så här undviker du att visas i annonser

 1. Internetblogg 2012/11/08 at 13:15 #

  Huh, det där var ju löjligt smidigt. Känns som att det är dags att dela med sig av det här, omte inte annat för att jag itne tror att alltför många är medvetna om att det faktiskt går att stänga av, om de nu känner för att göra det.

 2. @raznu 2012/11/28 at 13:46 #

  Mitt namn dök upp min tjejs flöde trots att jag gjort det… Någon av hennes vänner hade gillat ”Sony Mobile” och där stod även mitt namn i samband med det…

  • Patrik Arwengrim 2012/11/29 at 22:43 #

   Tråkigt om det inte fungerar Raz, var det lång tid efter du tog bort dig själv som du dök upp? Ibland behöver fb’s servrar lite tid att synka med varandra men det borde bara handla om någon timme eller så som mest…

 3. Micke 2013/03/20 at 21:22 #

  Hej,
  Jag har följt rekomendationerna hur jag blir av med anonnserna på facebook. Tyvärr kan jag inte klicka på spara, det händer ingenting. Vad ska jag göra?

Kommentera