c-topp

19 riktigt bra texteditorer

Många använder notepad och liknande för att redigera text, html, php och sina css:er. Om du istället använder en editor som kan färgkoda text beroende på vad den innebär underlättar det otroligt mycket.

Även du som aldrig kodar har nytta av en bra editor. Speciellt om du exempelvis har en egen wordpresssite och vill ändra utseendet på ditt tema. Det finns massor av bra editorer att hämta på nätet. Vissa är gratis, andra kostar en slant och det finns även de som kostar väldigt mycket för att vara en texteditor.

1stwebdesigner har lagt ner en hel del tid på att lista och beskriva inte mindre än 19st texteditorer. Vissa är för alla system och några är för enbart PC, Mac eller Linux.

Har du Mac kan jag verkligen rekommendera Coda, även om det kostar en slant. Coda är ett extremt smidigt och lättanvänt verktyg som verkligen underlättar.

Jag saknar ett par editorer i listningen som jag själv tycker är väldigt bra.

Den ena är Scite och den är helt gratis och gör sitt jobb bra. Det enda jag saknar med editorn är att det inte finns någon integrerad koppling till ftp vilket underlättar när du vill ändra filer som ligger på en server någonstans.

Andra editorn jag saknar kallas kort och gott E eller E – texteditor. Den är tyvärr inte gratis men har extremt bra funktioner som att kunna markera och ändra text på flera ställen samtidigt. Den har dessutom inbyggd ftp-funktionalitet som fungerar klockrent.

Vilken editor använder du?

Bloggar.se om: , , , , , intressant?

intressant?

Inkommande söktermer:

  • bra texter till facebook
  • bra text till facebook

, ,

No comments yet.

Kommentera