c-topp

Kolla vilka som har åtkomst till Facebook och andra sociala nätverk

Har du loggat in dig med ditt Facebook- eller Googlekonto på en webbplats eller i en app så har du också godkänt och gett den här webbplatsen tillgång till vissa möjligheter med ditt konto. Det kan sträcka sig från att enbart verifiera att du är du till att du går med på att uppdateringar och annat publiceras på dina nätverk. Ibland kan det kännas som det är utom din kontroll.

Ett exempel som jag skrivit om tidigare är vem har kollat på min profil på Facebook och hur ofta. Någon gång har du gett appen som faktiskt ligger bakom det här tråkiga tillåtelse att göra statusuppdateringar på Facebook.

Om du använder Facebook för att spela eller olika frågesporter, nyttoapplikationer och allt möjligt, då har du också godkänt dessa applikationer att användas tillsammans med din profil på Facebook. Vet du ens vad du tackat ja till att de får komma åt?

Själv hade jag beviljat inte mindre än 91 olika tjänster åtkomst till mitt konto på Facebook. De allra flesta har jag inte använt på över 6 månader och då känns det ganska tryggt att faktiskt också ta bort dem. På Twitter hade jag över 100 tjänster jag någon gång gett tillstånd till. Flera av dem finns inte ens kvar och jag känner inte igen namnet på en hel bunt heller.

Att hitta inställningarna för alla olika sociala nätverk för att hitta vilka appar som kommer åt ditt konto är ofta krångligt. På exempelvis Facebook krävs 4 klick för att komma rätt.

MyPermissions är en väldigt bra sida för att snabbt och enkelt komma åt och se vilka tjänster du beviljat åtkomst för. Du hittar genvägar som snabbt tar dig till respektive inställningar för appar och åtkomst till sociala nätverk som exempelvis: Facebook, Google, Twitter, Instagram, Dropbox, Flickr och Foursquare och många fler.

Mitt råd är att du plockar bort åtkomst för alla appar vars namn du inte känner igen eller som du inte längre använder. Skulle du råka ta bort ett tillstånd för mycket gör inte det speciellt mycket eftersom det bara är att godkänna åtkomst igen.

Bokmärk gärna MyPermissions och besök sidan regelbundet.

Inkommande söktermer:

  • kan man se vem som besökt ens instagram
  • vem har besökt min facebooksida
  • vem besöker min facebooksida
  • vilka har besökt min facebooksida
  • hur kan jag se vem som besökt min facebooksida
  • wow! man har kollat in min profil 0 gånger bara i dag och jag ser att jag har ett ganska stort antal stalkers lol! ta bort
  • kan man se vem som besökt min facebooksida

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera