c-topp

Så här får du vita undertexter med Netflix

Det här med gula undertexter på Netflix är ett obekvämt och konstigt påfund. Här i Sverige har vi ju liksom allt sedan barnsben varit vana vita undertexter på svart bakgrund och numera är vit text med svarta konturer det vanligaste. Lyckligtvis är det väldigt lätt att ändra färgen på de undertexter Netflix visar och här hittar du steg för steg exakt hur du gör.

När du ändrar färgen på undertexten kommer det slå igenom för allt du använder att titta på Netflix med, det gäller smart tv, surfplattor och givetvis din dator.

Netflix svarta undertexter

Första steget är att leta rätt på inställningar för ditt konto. Det gör du genom att klicka längst upp till höger när du är inloggad på Netflix. I menyn som fälls ut letar du upp ”Ditt konto” och klickar där.

Utseende undertexter Netflix

Inställningarna för ditt konto laddas och ibland verkar det som man får ha lite tålamod trots att du kanske råkar sitta på en triga-giga-bit-fiber. När de väl är laddade finns en liten klickbar text, ”Undertextutseende”. Klicka där.

Netflix undertexter

En liten ruta dyker upp där du kan ändra allt möjligt. Gillar du inte typsnittet kan du passa på att ändra det. Själv blev jag nöjd och glad över att kunna ändra färgen på texten och dess kontur. Vad ”Fönster” gör vet nog bara den på Netflix som skapade funktionen och möjligen dennes mamma. Den vågade testar och ser. En viktig detalj när du gjort dina ändringar är såklart att klicka ”Spara”, glöm inte det.

Det där var ju inte svårt, nu slipper du lida dig igenom gamla klassiker med ful gul text. Bara en sån sak kan ju förgylla ens vardag något alldeles enormt.

Inkommande söktermer:

  • netflix gul text
  • gul text netflix

, ,

No comments yet.

Kommentera