c-topp

Skapa en kreativ 404-sida

En 404-sida är för dig som inte redan vet, är en sida besökaren kommer till när något gått lite snett. Kanske har besökare råkat skriva fel adress eller när din blogg inte längre har det innehåll dit en viss länk pekar. Det kan faktiskt löna sig att lägga lite tid på att fixa till en bra 404-sida. Om du på ett kreativt sätt erbjuder besökaren andra alternativ på din blogg eller site kan du med stor sannolikhet behålla honom/henne.

404

På wpxl kan du läsa mycket utförlig information om hur du kan hantera en 404-sida. Det är nog så viktigt att få med så mycket som möjligt som wpxl skriver om men samtidigt tycker jag personligen att det är roligt om det även ser snyggt och lite coolt ut. Bilden ovan kanske borde innehålla några vägar in mot den aktuella siten kan man tycka…

Decentweblog har gjort en artikel om över 70st kreativa sätt att visa en 404-sida och jag tycker absolut du ska besöka deras site för att få lite inspiration. Behöver du fler ideer kan du även kika på Hongkiats 60 exempel på kreativa 404-sidor.

Bloggar.se om: , , , , , , intressant?

, , , , ,

One Response to Skapa en kreativ 404-sida

  1. Lars Karlsson 2009/08/04 at 15:33 #

    Ah, tackar för länken.

Kommentera