c-topp

45 Gratis program för ditt USB-minne

Magisk kontroll over dina datorer

Förr var ett USB-minne bara ett litet extraminne man hade för att enkelt kunna få med sig några filer. Mycket har hänt sedan dess. De kostar otroligt lite nu (du kan få ett USB-minne på 16GB för 3-400kr). De är snabba, de snabbaste modellerna konkurrerar lätt med din inbyggda hårddisk i hastighet. De har ganska rejält med utrymme, att hitta en USB-sticka på under 4GB är nästan svårt idag.

Det som framförallt gör ett USB-minne suveränt i mina ögon är möjligheten att köra de program man är van med på vilken dator man vill utan att behöva installera programmet på datorn. Du kör det helt enkelt från USB-minnet och alla profiler, inställningar osv sparas på stickan.

Hongkiat har tagit fram en lista på 45 applikationer som är gratis och dessutom kan köras från ett USB-minne. Har du inte ett USB-minne idag tycker jag absolut du skall skaffa ett. Det är helt underbart att kunna få med sig sina verktyg och faktiskt om man vill, hela skrivbordet man är van med hemma eller på jobbet.

Att lägga en plattform på USB-minnet underlättare klart hanteringen av alla de program och filer du har. Exempelvis kan du då enkelt hitta programmen via menyer, du kan välja att vissa program alltid skall startas automatiskt när du sätter i minnet osv. Det är dock inget krav att använda en plattform då programmen kan startas direkt från sin plats om du hellre vill det. Jag rekommenderar att du som plattform väljer antingen PortableApps eller U3. Båda erbjuder ett brett utbud av mjukvara och det finns möjlighet att fixa så att favoritapplikationerna fungerar med respektives menysystem.

Mina favoriter bland de listade programmen är:

Toucan för synkronisering med din dator. Har fler möjligheter än de som plattformarna erbjuder.

Undelete Plus hjälper dig att återställa filer du råkat ta bort av misstag.

PC Repair System 37 verktyg för att reparera datorn. Enormt bra att ha med när polarna har problem!

Mazzick ett litet och otroligt bra program för mouse gestures (musrörelser, eller hur översätter man?). Du kan skapa en egen rörelse på din laptops musplatta och bestämma att den rörelsen startar en ny browser eller en mediaspelare. Klockrent!

VLC nu kan du spela upp film och musik på vilken dator du vill utan att behöva installera vare sig program eller en massa codecs. Helt klart oumbärligt!

Har du ett usb-minne, skynda över till Hongkiat och börja ladda hem mjukvara. Du kan absolut inte låta ditt minne vara halvfullt, utbyttja minsta byte du har kvar!

Finn en massa olika USB minnen

Inkommande söktermer:

  • reparera usb minne
  • laga usb minne

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera