c-topp

Baregrep för U3 – ladda ner

baregrep

Använder du ett U3-minne är det givetvis roligt med lite extra programvara. Den här gången är det Baregrep från Baremetalsoft som finns i färdigt u3p-format. Tanka hem och installera. En guide för hur du installerar mjukvara på U3 finns här. Hur du flyttar och ändrar ordningen på dina program kan du läsa här.

Baregrep

baregrep_anvands

Med baregrep kan du enkelt söka efter text i flera filer samtidigt. Det går att söka efter vanliga textsträngar eller efter Regex-strängar, på svenska kallat ”reguljära uttryck”. Det är ett oumbärligt verktyg om du exempelvis tycker det är roligt att ändra i ett befintligt tema för WordPress. Jag använder det själv otroligt mycket tillsammans med fireburner och firebug för Firefox: Titta på en sida du håller på med, med hjälp av fireburner och firebug kan du enkelt ta reda på vad tex en div använder för klass. Använd Baregrep och sök på klassens namn, en lista med samtliga förekomster i samtliga filer kommer då upp.

Ibland kanske du vill ändra något på engelska till svenska i en fil. Sök på det engelska uttrycket och du får mycket snabbt reda på i vilken fil uttrycket står. Det fiffiga med Baregrep är att det är en enda helt fristående fil. Inget mer behövs för att köra det, det är dessutom ganska snabbt på att söka igenom alla filer.

Ett måste för dig som ofta har behov av att ta reda på i vilken fil ett visst uttryck står helt enkelt. Nedan kan du ladda ner Baregrep förberett för att installeras på ditt usb-minne. Vill du hellre ha det till vanliga windows klickar du på länken till Baremetalsoft längst upp.

Testat på XP och Vista.

Hämta U3-versionen av Baregrep här!

Detta är gratisversionen av Baregrep, den enda begränsningen du får leva med är att se en splashscreen varje gång du startar det.

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera