c-topp

Snabba upp Windows 7 Tips#1 – Genomskinlighet

Ny dator blir seg med tiden

Visst är det märkligt: I början är din nya dator sådär snabb och bra som du förväntar dig. Med tiden känns den segare och segare. Det finns flera anledningar till varför det blir såhär. Exempelvis blir din dator äldre och kompisens splitter nya dator känns då givetvis mycket snabbare.

Min senaste dator har Windows 7. En kraftig förbättring av Windows och den främsta orsaken till att jag inte skaffade en Mac. Det finns dock stunder jag tycker det går segt. Lyckligtvis finns det flera sätt att göra Windows 7 snabbare. Då och då tänker jag bjuda på ett tips med en utförlig beskrivning på hur du ska gå tillväga. Första tipset handlar om genomskinlighet.

Genomskinlighet tar prestanda

En effekt Windows 7 använder ganska frekvent är genomskinlighet eller transparens. Det innebär exempelvis att du kan ana vilket fönster som ligger bakom det du sitter med just nu. Jag gillar effekten och det känns trevligt att ha den påslagen. Tyvärr tar den en hel del resurser.

Ett tydligt exempel ser du nedan:

Om du är beredd att offra den här snygga effekten behöver din dator arbeta betydligt mindre.

Avaktivera genomskinlighet

För att avaktivera genomskinlighet eller transparens högerklickar du först på skrivbordet och väljer ’Anpassa

Klicka därefter på ’Fönsterfärg’ enligt bilden ovan.

Ta bort bocken vid ’Aktivera genomskinlighet’ och klicka därefter ’Spara ändringarna’. Förhoppningsvis blir din dator lite snabbare nu. Har du själv testat? Märker du någon skillnad?

Bloggar.se om: , , , , intressant?

Inkommande söktermer:

  • snabbare windows 7
  • göra windows 7 snabbare
  • gör windows 7 snabbare
  • windows 7 snabbare

, , , ,

No comments yet.

Kommentera